Meny
Program
Faglige foredrag

Faglige foredrag

Få med deg spennende faglige smakebiter fra noen av våre fagområder. I år kan du bl.a. lære mer om skatteparadiser og Big Data. 

Faglige foredrag

Foredragene foregår i paralellsesjoner. Du kan velge deg ut et foredrag med oppstart kl 12.15 og et foredrag med oppstart kl 12.45. 

Kl 12.15 - 12.40

"Hva er et skatteparadis?" Innføring i skatteparadisproblematikken og serverer smakebiter fra et forskningsprosjekt som har fått stor internasjonal oppmerksomhet.
Les mer her: http://www.skatteforsk.no

"Datavitenskap løser de store utfordringene" Med datavitenskap får du i pose og sekk. Et dypdykk i det siste av dataanalyse og programmering kombinert med en fordypning i et fagområde du velger selv. Datavitenskap er en stor satsning ved NMBU og er Norges første sivilingeniørstudium i datavitenskap.

Ødelagt natur: Hvordan gjenskape et fungerende økosystem? Menneskelige aktiviteter påvirker i dag all natur på kloden. Hvordan kan vi reversere dette? Her får du et lite innblikk i forskning som handler om hvordan man kan fikse ødelagte naturområder.

Kl 12.45 - 13.10

“Jeg har en plan” – om studier i Eiendom og By og regionplanlegging.»  “Her skal byen ligge” sa kong Christian IV I 1624. I området han pekte mot ble Norges hovedstad planlagt og bygd. I våre dager skal det mer enn en pekefinger til når nytt skal bygges eller gammelt skal vernes. Mange skal mene mye om dette for et lovlig og godt resultat. NMBU har i over hundre år utdannet eksperter i dette. Femårige masterutdanninger i «By- og regionplanlegging» og «Eiendom»  skaper fagfolk som kjenner framgangsmåtene og kan gjøre jobbene når planer skal lages og arealer (eiendom) klargjøres for utvikling av landet.

Bruk av Big Data i forskningen: Kan maskinlæring avslører DNAets hemmeligheter? Kort summert er maskinlæring teknikker som hjelper oss å håndtere store mengder data på en intelligent måte. Dette gir forskerne nye muligheter. Antall arter og individer som har fått sitt DNA kartlagt har eksplodert de siste 10 årene.  Kan maskinlæring gi oss nye muligheter til å forstå levende organismer?

Landbruk i byen? I 2050 vil jordas befolkning være rundt 10 milliarder. Hvordan skal vi klare å produsere nok mat til alle? Dyrking av mat i byene – på tak, balkonger, vegger og i grønne lunger - kan være en av løsningene. Sjekk ut hva masterstudent Marie Henriksen Bogstad tenker om dette. Blant annet presenterer hun case-studier fra Oslo og Drammen.

Foredragene foregår i Vitenparken. Detaljert informasjon gis når du ankommer NMBU.

Published 16. February 2018 - 10:29 - Updated 16. February 2018 - 10:42