Digital eksamen - studentinformasjon

NMBU bruker systemet WISEflow for gjennomføring av digital eksamen og digital vurdering.

Studenter

Digital eksamen ved NMBU er basert på at studentene har med egen datamaskin som de bruker på eksamen. Til skriftlig eksamen og multiple choice eksamen, brukes det en egen eksamensnettleser - FlowLock, som må lastes ned og installeres på maskinen. Sjekk at det fungerer på din maskin, og gjør deg kjent med systemet, ved å gjennomføre en demoeksamen i WiseFlow.

Du er selv ansvarlig for å se at maskinen tilfredsstiller kravene, og at eksamensnettleseren er installert og fungerer før du møter opp til eksamen.

Digital eksamen - norsk ver. med tekst from Læringssenteret ved NMBU on Vimeo.

 

 

Husk:

  • Bærbar datamaskin (PC eller Mac) med Windows eller Mac OS. (Nettbrett kan ikke brukes, det er heller ikke mulig å benytte trådløs mus eller tastatur)
  • Maskinen må ha installert FLOWlock
  • Maskinen må fungere på NMBUs trådløse nettverk Eduroam
  • Ta med egen strømkabel/lader til din maskin.

Vi anbefaler at du gjennomfører en demoeksamen i WISEflow før eksamen, for å gjøre deg kjent med systemet. I emner hvor det er aktuelt å tegne figurer eller skrive formler, kan dette gjøres på papir, og legges inn i besvarelsen ved å ta bilde med web-kamera. Gjør deg kjent med denne funksjonalitetene før eksamen, dersom du tenker at det kan være aktuelt for ditt emne.

Har ikke PC/Mac

Dersom du ikke har datamaskin eller din datamaskin ikke tilfredsstiller kravene ovenfor, kan du søke om å få gjennomføre eksamen på en NMBU datasal.

Søknadsfrist er samme som frist for avmelding fra eksamen i vår- og høstparallell.

Tilrettelegging

Ved behov for tilrettelegging på digital eksamen, søker du om dette på vanlig måte.

WiseFlow har stavekontroll, men hvis du har behov for LingDys eller TextPilot, må du søke om tilrettelegging, og må ta eksamen på en NMBU PC på datasal.

Sensur og tilbakemeldinger

Når besvarelsene blir vurdert i WISEflow, har sensor mulighet til å gi tilbakemeldinger i systemet. Det er derfor lurt å sjekke dette når sensuren er ferdig for emner det har vært digital eksamen.

For spørsmål om digital eksamen, send e-post til eksamen@nmbu.no

 

Published 10. mars 2017 - 15:54 - Updated 17. oktober 2018 - 10:15