Aktuelt fra karrieresenteret

Jobb

Hvordan lykkes på jobbintervjuet?

Karrieresenteret gir deg tips til jobbintervjuet. Det  aller viktigste du kan gjøre er å forberede deg godt.

Students

Karriere, noe jeg som student må bry meg om?

Har du tenkt på at allerede nå skaper du din karriere? Det du gjør i dag er det som kommer til å stå på din CV når du er ferdig med studiene. Derfor bør du tenke gjennom hva du kan gjøre for å være attraktiv for arbeidsgivere ved studiets slutt. Karrieresenteret har noen tips til deg.

jobb

Er du karriereklar?

Karrieresenteret tilbyr mange kurs og har flere tema på Vaffeltorsdag denne høsten. Vi tilbyr kurs i blant annet studieteknikk, jobbsøk, jobbintervju og linkedIn.

For mer informasjon følg denne linken.

LinkedIn

LinkedIn kurs 15. november kl 09 på U224

Vil du vite mer om hvordan du lager en god LinkedIn-profil og hva du kan bruke LinkedIn til som student eller nyutdannet? Bli med på høstens siste kurs. Meld deg på via careergate.nmbu.no.

 

Manpower

Jobbprat med Manpower

På jakt etter jobb? Karrieresenteret har inngått samarbeid med rekrutteringsbyrået Manpower.  Hver tirsdag fra 11-13 kan du slå av en jobbprat med Manpower på SiT.

Valg

Hvor langt har du kommet med å utvikle din karriere?

På utdanning.no finner du verktøyet karriereplanleggeren. Dette verktøyet er for deg som er under høyere utdanning, og det har først og fremst til hensikt å bevisstgjøre deg på egen karriereplanlegging og karriereutvikling.

Xynteo

Join the Xynteo Exchange/ Norway 2018

The Xynteo Exchange/Norway is a platform to connect talent, capital and ideas, and fuse them into new growth opportunities fit for the future. This year it will take place on 28-29 November in Oslo, Norway. About 450 participants from around the world will actively participate, from business, arts, policy, startups, NGOs, academia and civil society.

job

På jakt etter jobb?

Karrieresenteret hjelper deg:

  • Drop-in på SiT hver onsdag fra 10-12 og torsdager 15.45-17. På drop-in kan du få hjelp med karriererelaterte spørsmål eller en rask tilbakemelding på din jobbsøknad eller CV. Påmeldingsliste ligger på SiT.
  • Jobbprat med Manpower. Hver tirsdag fra 11-13 på SiT. Manpower er tilstede for å snakke med studenter og nyutdannede om generelle og konkrete jobbmuligheter for Manpowers oppdragsgivere. De lyser ut både heltid- og deltidsstillinger. Du trenger ikke bestille time på forhånd, bare ta med CV`n din og kom innom.
Aker Scholarship

Onsdag 12 september kl. 12:30 inviterer Aker Scholarship til et informasjonsmøte i rom U227 i Urbygningen

Aker Scholarship er et stipend for deg som ønsker å reise ut for å ta en Master eller PhD ved et av verdens ledende universiteter. Stipendet ønsker søkere fra alle fagfelt og kvinnelige studenter oppfordres spesielt til å søke.

På informasjonsmøtet vil du få anledning til å høre mer om stipendet og hva de ser etter. Meld deg på informasjonsmøte her

jobb

Jobbsøkerkurs 22.08 i demokratitimen

Skal du søke jobb og vil vite mer om hvordan skrive en god søknad og CV? Bli med på kurs. Høstens første kurs er jobbsøkerkurset 22. august. Kurset holdes i demokratitimen fra 12.15-13.45. Meld deg på her

veivalg

Karrieresenteret ønsker nye og "gamle" studenter velkommen!

Vi håper dere alle har hatt en fin sommer og er klar for studiestart. Karrieresenteret er et tilbud for alle studenter og Phd-kandidater ved NMBU. Vi tilbyr kurs og veiledning. Er du usikker på om du har valgt riktig studie, eller hva du kan bruke studiet ditt til? Lurer du på hvordan du kan skrive en god søknad eller CV, eller hvordan gjøre et godt jobbintervju? Bruk oss.

sommer

Karrieresenteret har sommerstengt. Vi ses 30.07.

Karrieresenteret ønsker alle studenter en fantastisk sommer! Vi har nå sommerstengt. Trenger du tips til søknad, CV eller jobbintervju i ferien se på vår hjemmeside for nyttige tips.

Hjelp til masteroppgaven på Vaffeltorsdag

Hjelp til masteroppgaven - Vaffeltorsdag

Skal du levere inn masteroppgaven din eller en annen viktig tekst? Biblioteket, Skrivesenteret, SiT, Karrieresenteret og IT er klare for å hjelpe deg i den siste avsluttende fasen før innlevering.

CV

Visste du at det er nå det er flest stillinger ute?

Skal du søke sommerjobb, eller er du ferdig med studiene denne våren? Det er nå det er flest jobber utlyst. Karrieresenteret hjelper deg i jobbjakten. Kom på drop-in i neste uke.

Happy New year

Godt nyttår!

Karrieresenteret ønsker alle et godt nyttår! Vi har nå åpent igjen. Ta kontakt om du ønsker gjennomgang av CV eller jobbsøknad, intervjutrening eller karriereveiledning. Kom innom U119 eller send en epost til karse@nmbu.no.

Vi starter med drop-in i slutten av januar når de fleste studentene er tilbake igjen.

drop-in

Drop-in på SIT (Studentenes Informasjonstorg)

Karrieresenteret har drop-in på SIT hver uke. (Oppstart uke 35 i høstsemesteret).

  • Onsdager fra 10-12
  • Torsdager fra 15.45-17

Kom innom med karriererelaterte spørsmål eller om du ønsker en søknad/CV-sjekk.

Her er Sissel Rogne og Aslak.

NMBU vil alltid være aktuelt sier Sissel Rogne, leder for Havforskningsinstituttet.

I august var NMBU-studentene Aslak Leinebø Seljås og Ida Cathrine Sandli på marin student-bootcamp med Sett Sjøbein. Siste dag på bootcampen deltok de på konferansen Pelagisk arena. Aslak møtte her to tidligere NMBUere, Sissel Rogne og Odd Kristian Dahle. De stilte velvillig opp på et lite intervju med han med tema «Hva kan skje etter NMBU?»

Vaffeltorsdag

Vaffeltorsdag 05.10 Forbered deg til Karrieredagen

Er du litt usikker på hva du skal si til bedriftene, hvordan du tar kontakt og hvilke spørsmål du skal stille? Kom på Vaffeltorsdag. Karrieresenteret gir deg tips til hvordan du kan forberede deg og gi et godt inntrykk på Karrieredagen. Etter foredraget har vi drop-in med CV og søknadssjekk fra 15.30-17 på SiT.

Deltakerne

Meld deg på Marin Student Bootcamp sier NMBU-studentene Ida og Aslak.

Før sommeren var Sett sjøbein på jakt etter kloke og kreative hoder ved alle universiteter og høyskoler i Norge. To av de som ble plukket ut var NMBU-studentene Ida Sandli og Aslak Leinebø Seljås. Ida fullførte bachelorgraden i biologi i våres og studerer nå første året master i aquaculture. Aslak går eiendomsfag. Karrieresenteret har hatt en prat med de for å høre hvordan de gikk frem i søknadsprosessen og hvordan det var å være på «bootcamp».

Sommerjobben i Statsbygg viste meg at det jeg har lært i studiet er relevant. Jeg føler meg rustet for arbeidslivet og har blitt mer trygg på meg selv, min kunnskap og kompetanse.

Møt Vilde som har vært Summer Intern i Statsbygg

Vilde Moltu Haaby har akkurat startet på sitt 5. år ved NMBU innen By og regionalplanlegging og har allerede klart og skaffe seg relevant arbeidserfaring. Av 926 søkere til Summer Intern i Statsbygg var hun en av de  28 heldige som ble valgt ut. Karrieresenteret har hatt en prat med Vilde om hvordan hun gikk frem for å få jobben og hvordan det var å ha sommerjobb i Statsbygg.

sett sjøbein

NMBU-studenter valgt ut til Marine-student bootcamp

Husker dere at Sett Sjøbein tidligere søkte etter kloke hoder blant studenter ved alle universiteter og høyskoler i Norge? To NMBU-studenter er plukket ut til å delta på marine-student-bootcamp. Arrangøren forteller at det var flere gode søkere fra NMBU! Gratulerer til de som ble valgt ut.

jobb

Jobbsøkerkurs 23. mai - hvordan skille deg ut i søknadsbunken?

Er du på jobbjakt? Kom på vårsemesterets siste jobbsøkerkurs 23. mai på SiT. Vår karriereveileder vil gi deg nyttige tips til hvordan du kan skrive en god CV og jobbsøknad.

Meld deg på via https://careergate.nmbu.no/no/university/events/view/1975

Jobbsøknad

06.04 Vaffeltorsdag med miniforedraget "hvordan skille deg ut i søknadsbunken?"

Hver uke arrangerer SiT Vaffeltorsdag fra 15-17. Denne uka vil karriereveileder holde miniforedrag om "Hvordan skille deg ut i søknadsbunken?" fra 15.15-15.45 på SiT. Kom for en vaffel og inspirasjon til hva du bør tenke på når du søker på jobb.

Job

Jobbsøkerkurs 22. mars i demokratitimen

Er du på jakt etter deltidsjobb, sommerjobb eller drømmejobben etter studiet? Meld deg på vårt jobbsøkerkurs for nyttige tips. Påmelding via https://careergate.nmbu.no/no/event/1577

 
 

Vaffeltorsdag

23.02 Vaffeltorsdag med miniforedrag om Jobbintervju på 1-2-3 .

Hver uke arrangerer SiT Vaffeltorsdag fra 15-17. Denne uka vil karriereveileder holde miniforedrag om "Jobbintervju på 1-2-3" fra 15.15-15.45 på SiT. Kom for en vaffel og inspirasjon til hva du bør tenke på før, under og etter jobbintervjuet.

Sider